Paraben Nedir - Zararları Nelerdir?

Paraben koruyucu bir kimyasal madde olarak günümüzde kozmetik ve ilaç sektöründe oldukça yaygın olarak kullanılıyor. Hayatımızın her dönemdinde muhakkak paraben içeren ürünler kullanmışızdır hali hazırda da kullanmaktayız..


paraben zararları


Makyaj ürünleri,saç kremleri,şampuanlar,tonikler,asetonlar,kremler vs daha bir çok ürün..Bunların içerisinde paraben olduğunu bile bile alırız ürünün verdiği memnuniyet bu zararlı maddenin verdiği ve vereceği olumsuz etkileri görmezden gelmemize sebep olur ne yazık ki..

Pahalı markalarda paraben olmaz kanısı tamamen yanlıştır. Zira günümüzde dünyaca ünlü kozmetik markaları bile içerisinde paraben gibi zararlı etkin maddeler bulunduran ürünler piyasaya sunmakta.. Tabi ki bunu genelleyemeyiz, içlerinde tamamen içerik olarak temiz, paraben ve türevi zararlı kimyasallardan uzak ürünler üreten markalarda mevcut hatta sayıları gün geçtikçede artmakta.. 


Parabenin vücudumuza olan zararlı oldukça ciddi boyutta maalesef.Öyle ki kansere kadar uzanıyor bu tehlike.Özellikle yapılan araştırmalar sonucunda meme kanserine yakalanan hastaların tümörleri üzerinde 20 nanogram paraben tespit edilmiş.Bu işin boyutunu çok daha rahat anlatıyor sanırım..Bunu vücutta egzama, cilt kanseri gibi daha bir çok önemli rahatsızlık takip ediyor..


Peki pareben bu kadar zararlı olduğu halde neden kullanılıyor firmalarca. Paraben ürünlerin uzun süre saklanması açısından fayda sağladığı için yani raf ömrünü uzatan bir madde olduğu için tercih ediliyor, insan sağlığını hiçe sayarak..


Tüm bunların farkında olan çoğunluk, içerisinde de ben, neden bile bile lades diyoruz? Sanırım bu renk cümbüşüne aldanıyoruz, dizginleyemiyoruz.. Zaman zaman dikkat edip bilinçli davransakta, yine an geliyor ki zararlı ama cezbedici olan şeye dönüş yapıyoruz...




En azından daha dikkatli olmakta fayda var diye düşünüyorum, daha bilinçli olursak bu konuda kimbilir bir gün tamamen parabeni hayatımızdan çıkarabiliriz..

2 yorum :

  1. nasıl da tatlı bir tesadüftür ki aynı günde aynı konuda yazmışız =) kesinlikle bu konuda bilinçlenme artmalı. takipteyim =) banada beklerim. sevgiler
    gizemeslek.blogspot.com

    YanıtlaSil

Lütfen yorumlarınıza link eklemeyiniz! Link eklenen yorumlar YAYINLANMAYACAKTIR!

Copyright © Başka Güzel